Παιχνίδια Εξουσίας

Ολονυχτία «ζυμώσεων» για τον αντίπαλο του Κασσελάκη - Όλα δείχνουν Γεροβασίλη και πιθανόν Τεμπονέρα

Ολονυχτία «ζυμώσεων» για τον αντίπαλο του Κασσελάκη - Όλα δείχνουν Γεροβασίλη και πιθανόν Τεμπονέρα
Η «πρόταση μομφής» του Αλέξη Τσίπρα κατά του Στέφανου Κασσελάκη και η αλυσιδωτές αντιδράσεις που αυτή πυροδότησε επί της ουσίας «ακύρωσαν» το Συνέδριο πριν αυτό καλά καλά αρχίσει.

Μετά και την αναγκαστική αποδοχή της πρόκλησης Τσίπρα από τον κ. Κασσελάκη, που ανακοίνωσε εκ νέου προσφυγή στη βάση, οι ζυμώσεις στο παρασκήνιο έχουν πάρει «φωτιά», προκειμένου να μην υπάρξει πολυκερματισμός και να αναζητηθεί υποψηφιότητα νίκης απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Εξαρχής τα επικρατέστερα ονόματα που βρίσκονταν στο τραπέζι ήταν αυτά της Όλγας Γεροβασίλη, του Σωκράτη Φάμελλου και του Διονύση Τεμπονέρα, με τον τελευταίο να ακολουθεί πιο προσωπική στρατηγική δίχως ευρείες συνεννοήσεις με την ηγετική ομάδα των «αντικασσελακικών».

Πληροφορίες των Παιχνιδιών Εξουσίας αναφέρουν πως μετά από ολονύχτιο γύρο διαβουλεύσεων, φαίνεται πως «κλειδώνει» η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη. Η Αρτινή βουλευτής χαίρει εκτίμησης στο κόμμα, είναι εκ των στενότερων συνομιλητών του Αλέξη Τσίπρα και χαρακτηρίζεται από ικανότητα συνθέσεων.

Διόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η αποστροφή του Κώστα Ζαχαριάδη σήμερα το πρωί που σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στα Παραπολιτικά χαρκτήρισε «συνθετική» μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα Γεροβασίλη, τονίζοντας πως μπορεί να παίξει ένα ρόλο στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Εφόσον κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, τότε όλα δείχνουν πως πηγαίνουμε σε μία εκλογική διαδικασία με υποψήφιους τον Στέφανο Κασσελάκη, την Όλγα Γεροβασίλη και τον Διονύση Τεμπονέρα.

Σημειώνεται πως ρόλο κλειδί στους τελικούς συσχετισμούς αναμένεται να έχουν οι Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης, οι οποίοι στο παρελθόν στήριξαν τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά πλέον βρίσκονται σε μεγάλο δίλημμα, μετά από έξι μήνες θυελλώδους «διακυβέρνησης» του κόμματος από τον Κασσελάκη.