Ο φόβος για τον Αλέξη: Ο Στέφανος κάνει αντιπερισπασμούς, ο Νίκος δεν πήγε στην εκδήλωση!

Ο φόβος για τον Αλέξη: Ο Στέφανος κάνει αντιπερισπασμούς, ο Νίκος δεν πήγε στην εκδήλωση!
Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι δημιουργείται ένας δίαυλος Τσίπρα με Γιώργο Παπανδρέου και Χάρη Δούκα!- Υπέρ της συνεργασίας ο ΓΑΠ.

Και ξαφνικά, ένα φάντασμα άρχισε να πλανιέται πάνω από την Κουμουνδούρου, αλλά και πάνω από τη ...Χαριλάου Τρικούπη, το φάντασμα του ...Αλέξη Τσίπρα.

Ο φόβος για το ενδεχόμενο επιστροφής του ιστορικού ηγέτη του χώρου άρχισε να ανησυχεί τόσο τον Στέφανο Κασσελάκη όσο και τον Νίκο Ανδρουλάκη αρκετές μέρες πριν, έστω και για διαφορετικούς λόγους, η ανησυχία όμως έγινε μεγαλύτερη μετά τις υψηλότατες συμμετοχές στο Συνέδριο και, κυρίως, με τη συμμετοχή και το καλό κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων: Η «εσωκομματική αντιπολίτευση» του Στέφανου Κασσελάκη, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και το μεγαλύτερο μέρος της Νέας Αριστεράς, με χαρακτηριστικότερη παρουσία πέραν του Αλέξη Χαρίτση της Έφης Αχτσιόγλου οι σχέσεις της οποίας με τον πρώην πρωθυπουργό δεν ήταν στο καλύτερο δυνατό σημείο. Επιπλέον, η ίδια η σύνθεση των ομιλητών και η θεματολογία έδειχνε πως ο Αλέξης Τσίπρας με το Ινστιτούτο του μπορεί να προχωρήσει όσα δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα οι ηγεσίες της Χαριλάου Τρικούπη και της Κουμουνδούρου!

-Ο Αλέξης Τσίπρας στοχοποιήθηκε από την ίδια την ηγεσία του κόμματός του! Αρχικά ήταν η δήλωση του Παύλου Πολάκη και εν συνεχεία το μήνυμα του προέδρου με την απόλυση του Θανάση Θεοχαρόπουλου!

-Το κυριότερο ήρθε λίγο μετά, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη έφτασε στο σημείο ουσιαστικά να επιλέξει τον Αλέξη Τσίπρα ως αντίπαλό του για την ηγεσία της κεντροαριστεράς, δείχνοντας πως οδηγεί σε πρωτοφανή κλιμάκωση την αντιπαράθεσή του με τον πρώην αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ!

Η επιλογή Ανδρουλάκη

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε τελικά να μην δώσει το παρόν στην εκδήλωση παρότι είχε προσκληθεί και παρότι σε αυτή έπαιρναν μέρος δεκάδες κορυφαία ηγετικά στελέχη των σοσιαλιστών από όλη την Ευρώπη!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να εκτιμά πως υπάρχει ένας δίαυλος μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, του Γιώργου Παπανδρέου και του Χάρη Δούκα για τη δημιουργία της μεγάλης κεντροαριστεράς, κόντρα στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλλον, άλλωστε, δεν άρεσε και η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου υπέρ της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων τόσο στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, όσο και στην Ελλάδα. Αναμένεται, μάλιστα, με ενδιαφέρον τι θα πει σήμερα ο Χάρης Δούκας!

Το βράδυ το μήνυμα του Τσίπρα

Το βράδυ της Τρίτης αναμένεται η πολιτική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη και την Ελλάδα -μένει να δούμε πώς ακριβώς θα διατυπωθεί!