Ο Πληροφοριοδότης

Το «μανιάτικο» στον Κασσελάκη, ο πονοκέφαλος του Σκρέκα, η Alpha Bank και ο «προεδρικός» Ρήγας που «έκοψε» Τεμπονέρα

Το «μανιάτικο» στον Κασσελάκη, ο πονοκέφαλος του Σκρέκα, η Alpha Bank και ο «προεδρικός» Ρήγας που «έκοψε» Τεμπονέρα

Το ΤΧΣ είπε το ναι για την πώληση του 9% της Alpha

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συμφώνησε στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής του στην Alpha, στην UniCredit S.p.A. Η UniCredit αγόρασε το σύνολο των μετοχών έναντι ποσού 1,39 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε αυξημένη τιμή (premium) κατά 9,4% σε σχέση με την ανεπηρέαστη (undisturbed) τιμή κλεισίματος της μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 20 Οκτωβρίου, που ήταν η τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν από την λήψη της Προσφοράς, και σε μειωμένη τιμή (discount) κατά 0,4% στην τιμή κλεισίματος της Μετοχής στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 10 Νοεμβρίου.

Ο πονοκέφαλος του Σκρέκα

Φωτιά στο πορτοφόλι των καταναλωτών αλλά και στο Μαξίμου βάζουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Τον Οκτώβριο καταγράφηκαν αυξήσεις σε 46 από τα 60 είδη διατροφής που μετράει η Αρχή. Οι ανατιμήσεις που έγιναν κυμαίνονται από 0,03% στα αλλαντικά έως 14,05% στο ελαιόλαδο. Με τις αυξήσεις τιμών στο φρέσκο γάλα να είναι στο +4,78%, στα αυγά στο +4,11% και στα τυριά στο +2,31%.

Τα στοιχεία αυτά είναι ο λόγος που ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας είναι ιδιαίτερα κινητικός στις τηλεοπτικές τους εμφανίσεις σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η Κυβέρνηση είναι παρούσα και έτοιμη για δράση. Στο πλαίσιο αυτό και οι δηλώσεις του για μια νέα νομοθετική ρύθμιση για μόνιμα χαμηλές τιμές στο ράφι όπως λέει. Το σύνθημα του «every day low price», δηλαδή θέλει οι εταιρίες να προχωρήσουν σε μόνιμη μείωση τιμής και όταν κάνουν μια προωθητική ενέργεια να είναι πραγματική, η έκπτωση να είναι πραγματική.

Τα άλλα κανάλια τους το κρατάνε μανιάτικο

Βαθιά δυσαρέσκεια μαθαίνουμε ότι έχουν τα άλλα κανάλια (πλην ΑΝΤ1) για την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να δώσει την «περιπατητική» συνέντευξη στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, κατά την οποία, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Αν και έχουν περάσει, δε, 6 μέρες, τους το κρατάνε ακόμη μανιάτικο και μάλιστα αυτό δεν αφορά μόνο τις εκπομπές ποικίλης ύλης που ανταγωνίζονται αυτή του κυρίου Λιάγκα, αλλά και αυτές του αμιγώς ενημερωτικού περιεχομένου. Μαθαίνουμε, δε, ότι αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που η επίσκεψη του Κυρίου Κασσελάκη εκείνη και την επόμενη μέρα στις Βρυξέλλες δέχθηκε «εμπάργκο» από σχεδόν το σύνολο των καναλιών

Μαζί στο βήμα

Δύο αποκλειστικές φωτογραφίες της στιγμής που βρέθηκαν από κοινού στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο το μεσημέρι η Έφη Αχτσιόγλου και ο Διονύσης Τεμπονέρας εξασφάλισε ο πληροφοριοδότης. Η κίνηση αυτή είχε προφανώς συμβολικό χαρακτήρα, θέλοντας να δείξει την ταύτιση απόψεων των δύο στελεχών στη φορτισμένη συνεδρίαση της ΚΕ του Σαββάτου, η οποία κατέληξε στην αποχώρηση μεγάλου μέρους των μελών του οργάνου, συμπεριλαμβανομένων και των ίδιων.

Πάντως, ο επικεφαλής του προεδρείου της Κεντρικής Επιτροπής, Πάνος Ρήγας, δεν επέτρεπε στην κυρία Αχτσιόγλου να ξεκινήσει την ομιλία της, αν δεν κατέβαινε πρώτα από το βήμα ο Διονύσης Τεμπονέρας, όπως και τελικά έγινε. Κάποιοι είπαν ότι δεν πρόκειται απλά για σχολαστικισμό, αλλά για επιλογή του προεδρικού στρατοπέδου, στο οποίο είναι ενταγμένος ο Πάνος Ρήγας, να κοπεί ο συμβολισμός της εναντίωσης της νέας γενιάς στελεχών στη ηγεσία του κόμματος.

efi383

NETWORK