Πολιτική

Νίκος Παππάς: «Να εξαγοράσει η ΕΡΤ τη Forthnet» - Σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης στην Βουλή

Photo: Eurokinissi Photo: Eurokinissi
Την πάγια θέση της κυβέρνησης είναι να μην εμπλέκεται στις εμπορικές συναλαγές επανέλαβε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε στην Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη εξαγορά της Forthnet απο την Alter Ego.

«Αν και όταν εγκριθεί η συγκεκριμένη συμφωνία θα τελεί υπο την έγκριση των Ανεξάρτητων Αρχών», πρόσθεσε τονίζοντας πως η κυβέρνηση σέβεται το έργο και των ρόλο των Ανεξάρτητων Αρχών και δεν νοείται να κάνει παρεμβάσεις. «Η ΕΡΤ δεν είναι μηχανισμός κομματικής προπαγάνδας αλλά ούτε μηχανισμός εξαγοράς ψήφου», δήλωσε ο ίδιος τονίζοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές δημιούργησε μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ΕΡΤ και των αθλητικών προγραμμάτων.

«Μας καλείται να πάρουμε θέση για μια επιχειρηματική συμφωνία που είναι σε σε εξέλιξη απο το 2017. Δεν θα χειραγωγήσουμε τους θεσμούς και τις διαδικασίες των Ανεξάρτητων Αρχών, όπως της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Αρχής Προστασίας των Τηλεπικοινωνιών», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρξει καμία πολιτική παρέμβαση. “Η κυβέρνηση σέβεται τους θεσμούς, τις Ανεξάρτητες Αρχές και δεν παρεμβαίνει στο έργο τους” πρόσθεσε.

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ

Νωρίτερα, οι ερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να συνδέσουν την αποπομπή της Βασιλικής Θάνου από την επιτροπή Ανταγωνισμού με την επικείμενη εξαγορά της Forthnet απο την Alter Ego. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ δια μέσω του Νίκου Παππά έκανε λόγο για πολιτικές ευθέυνες και για πρωτοφανή σύγκρουση συμφερόντων υποστηρίζοντας πως ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού θα ελέγχει μέσω της Forthnet τα τηλεοπτικά δικαιώματα των άλλων ΠΑΕ. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής πρότεινε στην κυβέρνηση να εξαγοράσει την Forthnet η ΕΡΤ με κονδύλια απο τα αποθεματικά των 200 εκατ. Ευρώ που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

ΒΟΥΛΗ 1

Οι ερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για φαινόμενο «Μπερλεσκονισμού» που εν τέλει βλάπτει την ποιότητα της δημοκρατίας, την διαφάνεια, τον αθλητισμό και τον υγειή ανταγωνισμό. «Μήπως η καθαίρεση της κ. Θάνου απο την Επιτροπή Ανταγωνισμού συνδέεται με την πορεία της εξαγοράς της Forthnet από τον κ. Μαρινάκη”; υποστήριξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην τοποθέτηση του. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει για το αν σκοπεύει η κυβέρνηση να προβεί σε γενναίο κούρεμα που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 85% των οφειλών της Forthnet που σήμερα φτάνει τα 300εκ ευρώ.