Πολιτική

Μητσοτάκης: Υπερπατριώτες του telemarketing και Αριστεροί του γλυκού νερού

Μητσοτάκης: Υπερπατριώτες του telemarketing και Αριστεροί του γλυκού νερού Φωτογραφία: MOTIONTEAM/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Για «αντιπολιτευτικό μηδενισμό» μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των ευρωεκλογών 2024.

Με στρατηγική φόβου και στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές της προσεχούς Κυριακής, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης διαμήνυσε από το βήμα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη ότι «όσα πετύχαμε είναι πολλά και σημαντικά για να παιχτούν στα ζάρια όπως θέλουν οι αντίπαλοί μας στις φετινές ευρωεκλογές».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «ο αποκλειστικός στόχος τους είναι η Ελλάδα να εκτροχιαστεί από την πορεία προόδου που ακολουθεί εδώ και 5 χρόνια» και πρόσθεσε: «Η Θεσσαλονίκη τους στέλνει το μήνυμα: Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι».

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, ανέφερε ότι «εκείνοι που κρύβουν το προσωπικό τους πόθεν έσχες, διακινούν για τους υπόλοιπους, χωρίς ντροπή, εύκολες παροχές 45 δισ. ευρώ την τετραετία. Είναι χρήματα που και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι είναι ανύπαρκτα, από κάποιο “λεφτόδεντρο” που πολύ απλά υπάρχει μόνο στην φαντασία τους».

Αναφερόμενος μάλιστα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «είχε το θράσος να αποκαλέσει από αυτήν την πόλη τον Έλληνα πρωθυπουργό “Αλ Καπόνε” και μετά να μην τολμήσει να ζητήσει μία συγγνώμη».

«Δεν με ενδιαφέρει αυτό, ας πολιτεύεται όπως θέλει. Αυτό που δεν θα επιτρέψω όμως είναι να γυρίσει η χώρα στις εποχές των μνημονίων, της δημοσιονομικής ισορροπίας, να ξαναβρεθούμε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αυτό δεν θα γίνει με κυβέρνηση της ΝΔ», πρόσθεσε.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως οι εκλογές αυτές είναι σημαντικές, «δεν είναι εκλογές δεύτερης κατηγορίας, είναι εκλογές που έχουν σημασία για να κλείσουμε την πόρτα σε νέες περιπέτειες».

Όπως είπε, χρειαζόμαστε «συνέχεια και συνέπεια» και καλούμαστε στις 9 Ιουνίου «να αρνηθούμε την αδράνεια ή την αδιαφορία πηγαίνοντας στις κάλπες.

«Τώρα είναι η ώρα να μετρήσουν τα μεγάλα και τα σημαντικά και όχι τα επιμέρους και τα μικρά», επισήμανε και ζήτησε να «αντιμετωπίσουμε όλοι αυτή την ψήφο ως μία νέα ισχυρή ενθάρρυνση για να προχωρήσουν ακόμα πιο γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις και ταυτόχρονα να δυναμώσει η εθνική φωνή στην Ευρωβουλή».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «δεν ξεχνάμε ότι πριν το καλοκαίρι του 2019 αυτός ο τόπος έμενε αιχμάλωτος των φόρων, της ανεργίας, και των μνημονίων», ενώ έκανε λόγο για «αντιπολιτευτικό μηδενισμό».

Με αφορμή εξάλλου την πρωτοβουλία του στην ΕΕ για το ζήτημα της τιμολόγησης από τις πολυεθνικές μίλησε για «Αριστερούς του γλυκού νερού» που ξορκίζουν τις πολυεθνικές μόνο στα λόγια».

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι πυξίδα για την κυβέρνηση αποτελούν τέσσερα ρήματα: «Νιώθουμε, δρούμε, ακούμε και πάντα προσπαθούμε».

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε με αφορμή τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό ότι «τα δύσκολα δείχνουν να υποχωρούν», υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι να τιθασευτεί η ακρίβεια και τόνισε ότι έχουμε δρόμο ακόμα και ότι η Πολιτεία θα είναι δίπλα στα νοικοκυριά.

Υπογράμμισε επίσης ότι είναι εφικτό και ρεαλιστικό όχι μόνο να πετύχουμε αλλά να ξεπεράσουμε τα 1.500 ευρώ στο μέσο μισθό στο τέλος της τετραετίας.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα και προς τους βόρειους γείτονες ότι ο δρόμος τους προς την Ευρώπη περνά και από την χώρα μας, μέσα από το σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας, του κράτους δικαίου, των συνθηκών, κάτι το οποίο αφορά τόσο τα Σκόπια όσο και τα Τίρανα, όπως είπε.

Με αφορμή εξάλλου την αυριανή επίσκεψή του στην γαλλική πόλη Λοριάν όπου κατασκευάζονται οι τρεις νέες φρεγάτες Belharra τόνισε ότι «αυτή η εικόνα είναι η απάντηση του στους διάφορους υπερπατριώτες του telemarketing».

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του διαβεβαιώνοντας ότι «όπως ποτέ δεν υποσχέθηκα θαύματα, έτσι δεν το κάνω και τώρα. Θα δεσμευτώ όμως για πιο σκληρή δουλειά και πιο ορατά αποτελέσματα σε ένα διαρκή πόλεμο με τις αδυναμίες μας, αλλά και με νέα ορμή να κάνουμε πραγματικότητα τα πολλά που έχει ανάγκη ακόμα ο τόπος μας, με το κεφάλι χαμηλά, αλλά με τους στόχους μας πάντα ψηλά».

{https://www.youtube.com/watch?v=7vFGH0pyzRI}

Φωτογραφίες: MOTIONTEAM/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ