Πολιτική

ΕΣΗΕΑ για «Αυγή»: Ξαφνικός θάνατος χωρίς σχεδιασμό και εγγυήσεις για τους εργαζόμενους

ΕΣΗΕΑ για «Αυγή»: Ξαφνικός θάνατος χωρίς σχεδιασμό και εγγυήσεις για τους εργαζόμενους Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ, ζητά από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της «Αυγής».

Η ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με τον «πλέον κατηγορηματικό τρόπο» για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «Αυγή».

«Αυτός ο “ξαφνικός θάνατος” αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων», επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η Ένωση σημειώνει ότι ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει στο παρελθόν, αλλά «συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν».

«Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην ενημέρωση», τονίζει η ΕΣΗΕΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζομένους. Παράλληλα, η ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στην εφημερίδα.

Ο οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή έκδοσης της καθημερινής «Αυγής», παρουσία του διευθυντή της εφημερίδας, Σπύρου Σουρμελίδη.

Πρόκειται για μία προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη, χωρίς να έχει γίνει σχετική συζήτηση ή να έχει ληφθεί απόφαση στα θεσμικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.