Υγεία

Κορονοϊός: Η άγνωστη σεξουαλική παρενέργεια στους άνδρες

Κορονοϊός: Η άγνωστη σεξουαλική παρενέργεια στους άνδρες
Η νόσος COVID-19 «χτυπά» συνήθως στο αναπνευστικό. Όποιος μολύνεται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 έχει κάποιες φορές μερικά ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως απώλεια γεύσης, απώλεια όσφρησης, εξανθήματα. Υπάρχει, όμως, και η περίπτωση η νόσος να «χτυπήσει» με τη μορφή κάποιας μορφής σεξουαλικής δυσλειτουργίας.

Η περίπτωση ενός 62χρονου άνδρα στη Γαλλία, ο οποίος κατέληξε να υποφέρει από στύση τεσσάρων ωρών λόγω της COVID-19, είναι χαρακτηριστική.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρεται σε άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό The American Journal of Emergency Medicine. Μέσα από αυτή τη δημοσίευση, οι ειδικοί θέλουν να προειδοποιήσουν τους άνδρες ότι ο πριαπισμός -μια ιατρική κατάσταση όπου το πέος παραμένει σε στύση για περισσότερο από το συνηθισμένο εκτός της σεξουαλικής διέγερσης- είναι μια πιθανή παρενέργεια του κορωνοϊού. Ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κωνσταντίνος A. Ρόκκας MD σημειώνει ότι πρόκειται για μια όχι και τόσο γνωστή παρενέργεια της νόσου COVID-19, που, ωστόσο, πρέπει γιατροί και κοινό να έχουν υπόψη τους.

Το News4Health αναλύει γιατί είναι τόσο επικίνδυνος ο πριαπισμός