Αθλητισμός

Euro 2024: Η Σλοβακία έκανε την έκπληξη, 1-0 το Βέλγιο

Euro 2024: Η Σλοβακία έκανε την έκπληξη, 1-0 το Βέλγιο Φωτογραφία: EPA/ ROBERT GHEMENT
Ακυρώθηκαν δύο γκολ του Λουκάκου στο ματς που έβαλε «φωτιά» στον πέμπτο όμιλο του Euro 2024.

Η Σλοβακία έκανε τη μεγαλύτερη- έως τώρα- έκπληξη του Euro 2024, νικώντας το Βέλγιο με 1-0 στη Φρανκφούρτη, για την πρώτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου.

Το αποτέλεσμα αυτό, μετά και τη νίκη της Ρουμανίας επί της Ουκρανίας νωρίτερα σήμερα (3-0), βάζει «φωτιά» στον όμιλο.

Στο 7ο λεπτό, έπειτα από λάθος του Ντοκού και αφού ο Καστέλς απέκρουσε σουτ του Κούτσκα, η μπάλα έφτασε στον Σραντς ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα.

Το Βέλγιο στο δεύτερο ημίχρονο κυριάρχησε, ωστόσο δεν έφτασε στην ισοφάριση. Ο Λουκάκου- πρώτος σκόρερ του Βελγίου- έστειλε δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα, στο 55ο και στο 86ο. Όμως, κανένα από τα δύο δεν μέτρησε, έπειτα από παρέμβαση του VAR.

Για τη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου, την Παρασκευή (21/6) η Σλοβακία θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία (16:00, ΕΡΤ1). Μία ημέρα αργότερα, το Σάββατο (22/6), το Βέλγιο θα παίξει κόντρα στη Ρουμανία (22:00, ΕΡΤ1).

Και σε αυτή την αναμέτρηση ένα άτομο εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και το απομάκρυναν άνθρωποι της ασφάλειας. Νωρίτερα, στο Ρουμανία- Ουκρανία δύο εισβολείς κατάφεραν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο.

EURO 2024

Φωτ.: EPA

ΒΕΛΓΙΟ (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέλς, Καστάν, Φας, Ντεμπάστ, Καράσκο (84' Λουκεμπάκιο), Μανγκαλά (58' Μπακαγιόκο), Ονανά, Τροσάρ (74' Τίλεμανς), Ντε Μπρόινε, Ντοκού (84' Οπεντά), Λουκάκου

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα (90'+4 Όμπερτ), Σραντς (81' Ντούρις), Μπόζενικ (70' Στρέλετς), Χαράσλιν (70' Σούσλοφ)