Ελλάδα

Υπόθεση Λύτρα: Στο ΑΤ Ομονοίας η σύζυγoς - Ενεργοποίησε το panic button

Υπόθεση Λύτρα: Στο ΑΤ Ομονοίας η σύζυγoς - Ενεργοποίησε το panic button
H σύζυγος του Απόστολου Λύτρα μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας προκειμένου να εγκαταστήσει το panic button, μετά τον άγριο της ξυλοδαρμό της.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ξυλοδαρμού και ενδοοικογενειακής βίας με θύτη τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα και θύμα την 37χρονη σύζυγό του και δικηγόρο Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Η 37χρονη δικηγόρος είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ και σωματικά προσπαθεί να αναρρώσει από τα τραύματα που της επέφερε ο ξυλοδαρμός του συζύγου της. Υπενθυμίζεται ότι ο ποινικολόγος αφέθηκε ελεύθερος, γεγονός που προκάλεσε διπλή παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Νωρίτερα, η δικηγόρος πήγε στο τμήμα ενδοοικογενειακής βίας στο ΑΤ Ομονοίας, όπου της έγινε εγκατάσταση του συστήματος panic button και στη συνέχεια αποχώρησε έχοντας μια μικρή συνομιλία με τους αστυνομικούς που την ενημέρωσαν για τη διαδικασία του panic button. Εξάλλου, για να γίνει η εγκατάσταση της εφαρμογής ειδοποίησης σε περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας, πρέπει το αστυνομικό τμήμα να δώσει στο θύμα συγκεκριμένους κωδικούς, να συμπληρωθεί μία αίτηση με τα προσωπικά στοιχεία του ατόμου που ζητά την εφαρμογή και στη συνέχεια γίνεται η ενεργοποίηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έξω από το σπίτι στον Γέρακα, όπου έχει απαγορευτεί πλέον να πλησιάζει ο Απόστολος Λύτρας διατίθεται περιπολικό για 24ωρη φύλαξη. Πληροφορίες αναφέρουν πως η 37χρονη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς πως φοβήθηκε για τη ζωή της καθώς ο σύζυγος της ήταν εκτός ελέγχου και αυτή αιμορραγούσε πολύ.