Οικονομία

Έκτακτη στήριξη προς επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας

Έκτακτη στήριξη προς επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας Φωτογραφία: UNSPLASH
Αποφασίστηκε η παροχή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 10 έως 60 χιλιάδων ευρώ προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κρίση.

Σημαντική στήριξη προς τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε η παροχή οικονομικής ενίσχυσης ύψους 10 έως 60 χιλιάδων ευρώ προς τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κρίση, με την προϋπόθεση ο τζίρος του 2022 να έχει μειωθεί κατά τουλάχιστον 5% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2017-2019.

Από τη νέα αυτή πρωτοβουλία αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 120 επιπλέον επιχειρήσεις, ενώ δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν όσες επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν σε προηγούμενους κύκλους χρηματοδότησης ή έλαβαν ποσά μικρότερα των 10 χιλιάδων ευρώ.

Συμφωνήθηκε, επίσης, οι αιτήσεις να πραγματοποιηθούν εντός του Σεπτεμβρίου, με στόχο η εκταμίευση των εγκριθέντων ποσών να ολοκληρωθεί έως τις 20 Οκτωβρίου, διασφαλίζοντας έτσι την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων, της τοπικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, η γενική γραμματέας Βιομηχανίας Βίκυ Λοϊζου, καθώς και βουλευτές και τοπικοί παράγοντες από τη Δυτική Μακεδονία, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές Μαρία Αντωνίου (Καστοριάς), Ευστάθιος Κωνσταντινίδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος (Κοζάνης), ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, και οι δήμαρχοι Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και Βοϊου Χρήστος Ζευκλής. Παρόντες ήταν επίσης οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Καστοριάς και Κοζάνης, Μπάμπης Καραταγλίδης και Ιωάννης Μηττλιάγκας, αντίστοιχα.