Παιχνίδια Εξουσίας

Η σύναξη των «σαμαρικών» στα Πεύκα, ο Καραμανλής πάει Θεσσαλονίκη και το βιβλίο Σιακαντάρη

Η σύναξη των «σαμαρικών» στα Πεύκα, ο Καραμανλής πάει Θεσσαλονίκη και το βιβλίο Σιακαντάρη
Θα καλέσει ο Τσίπρας τον πρώην πρωθυπουργό; Η αυτοκριτική του Στέφανου και η δικαίωση Ραγκούση.

ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΥΚΗ: Για τη σύναξη των «σαμαρικών» σας είχαμε ενημερώσει. Όπως μάθαμε αυτή έγινε στην Πεύκη, σε γνωστή κρεατοταβέρνα, χωρίς την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού. Ο Αντώνης Σαμαράς όμως έστειλε ως αντ΄ αυτού έναν φίλο από τα παλιά, τον Άκη Γεροντόπουλο. Μετά από αυτά πόσοι θα στοιχηματίζατε πως ο Μεσσήνιος πολιτικός θα παραστεί στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Σύνταγμα την προσεχή Παρασκευή;

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στη συγκέντρωση του Συντάγματος όμως δεν θα παραβρεθεί σίγουρα ο έτερος πρώην πρωθυπουργός. Ο Κώστας Καραμανλής, όπως πληροφορούμαστε, θα βρίσκεται το αργότερο από το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη όπου και την Κυριακή θα ψηφίσει.

ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ; Ενδιαφέρον έχει, πάντως, αν ο Αλέξης Τσίπρας θα προσκαλέσει τον Κώστα Καραμανλή στις εκδηλώσεις στην πρώτη επίσημη του Ινστιτούτου του, στο Συνέδριο της 17 και 18 Ιουνίου. Όπως πληροφορείται η στήλη αν αποφασίσει θετικά η πρόσκληση θα είναι «θεσμική», αφού θα αφορά όλους τους πρώην πρωθυπουργούς. Όπως πχ τον Λουκά Παπαδήμο, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Κώστα Σημίτη. Δεν μας φέρεται το πιθανότερο, αλλά και δεν το αποκλείουμε. Οι αποφάσεις θα έχουν ληφθεί, πάντως, έως το τέλος της εβδομάδας.

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗ: «Τι Δημοκρατίες θα υπάρχουν το 2050;- Μεταδημοκρατία, Μεταπολιτική, Μετακόμματα» είναι το πολύ ψαγμένο νέο βιβλίο του Γιώργου Σιακαντάρη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αλεξάνδρεια». Το βιβλίο θα παρουσιάσουν την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων οι Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Γιώργος Σταθάκης, Θοδωρής Μαργαρίτης και Έφη Γαζή- θα έχει ενδιαφέρον.

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ: Είναι σαφές πως το θέμα του πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη ανακινήθηκε μετά το δανεισμό του ΣΥΡΙΖΑ από εταιρία του. Το λάθος είχε επισημάνει στο Συνέδριο ο Γιάννης Ραγκούσης και δέχτηκε σφοδρή επίθεση από υποστηρικτές του προέδρου του. Τελικά ο Ραγκούσης με τα όσα συμβαίνουν θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος!

Η ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ: Πέρασε ασχολίαστο αλλά μάλλον λέει πολλά. Ο λόγος για την αυτοκριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης για υπερβολική έκθεση στη δημοσιότητα. Αυτοκριτική πέντε μέρες πριν τις κάλπες δείχνει πως τα μηνύματα που λαμβάνεις από τις δημοσκοπήσεις δείχνουν πρόβλημα...