Πολιτική

Γεννηματά: Δεν θα αφήσουμε τον απελπισμένο ΣΥΡΙΖΑ και την «τυφλωμένη» για την εξουσία ΝΔ να διχάσουν πάλι τον λαό

Γεννηματά: Δεν θα αφήσουμε τον απελπισμένο ΣΥΡΙΖΑ και την «τυφλωμένη» για την εξουσία ΝΔ να διχάσουν πάλι τον λαό
Επίθεση σε κυβέρνηση και ΝΔ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Το να χέρι νίβει τ άλλο. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Φυσικά δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χρεοκοπημένη Κυβέρνηση. Αυτονόητο. Γι’ αυτό δεν θα επιτρέψουμε στον απελπισμένο ΣΥΡΙΖΑ και στην «τυφλωμένη» από το πάθος για την εξουσία Νέα Δημοκρατία, να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα, να διχάσουν για μια ακόμη φορά τους πολίτες. Πάρτε το και οι δύο απόφαση» τόνισε.

Μάλιστα προανήγγειλε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές λέγοντας πως για τον κ. Τσίπρα και την παρέα του Μαξίμου. «Η παράσταση τελείωσε, όμως αφήνουν πίσω τους μεγάλη ζημιά και βαριά κληρονομιά.», συμπλήρωσε.

«Αποτύχατε οικτρά στην Οικονομία. 200 δις ευρώ στοίχισε στην οικονομία η πολιτική σας, παραδώσατε την Ελλάδα με τη θηλιά στο λαιμό σε επιτροπεία με όρους δυσβάστακτους. Επιμένετε ακόμα στο τρίπτυχο λιτότητα - υπερφορολόγηση - μείωση των Κοινωνικών Παροχών» συμπλήρωσε.

Η ίδια σημείωσε ότι «το Δημόσιο χρέος φθάνει τα 335 δις ευρώ, 181% του ΑΕΠ και υπονομεύει το μέλλον μας. Κατά 5% αυξήθηκε μόνο στο Δ τρίμηνο του 2018. Οι απλήρωτοι φόροι των Ελλήνων αυξήθηκαν κατά 2 δις ευρώ ακόμη μόνο τους 2 πρώτους μήνες του 2019. Υπό αναγκαστικά μέτρα κατασχέσεων βρίσκονται σήμερα 1,2 εκατομμύρια πολίτες.»

«Το 2018 έκλεισε παρά τις προβλέψεις με ποσοστά κάτω του 2%, όταν θα μπορούσαμε το ΑΕΠ να αυξάνεται με διπλάσιους ρυθμούς. Οι επενδύσεις μειώνονται κατά 12% το 2018, διαψεύδοντας με στοιχεία τα κούφια λόγια του Υπουργείου Οικονομίας. Η ΔΕΗ κινδυνεύει. καταγράφει ζημιές 900 εκατ ευρώ, δημιουργώντας ένα μείζονα κίνδυνο για την Οικονομία. Οι μικρομεσαίοι οι ίδιοι, δηλώνουν στους Υπουργούς σας ότι τα μαγαζιά τους κοντεύουν να γίνουν «νεκροταφεία»», κατέληξε.