Πολιτική

Τσίπρας: Αλλάζουμε για να αλλάξουμε τη χώρα, νικητές θα είναι οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι

Τσίπρας: Αλλάζουμε για να αλλάξουμε τη χώρα, νικητές θα είναι οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι
Το γάντι προς τον Νίκο Ανδρουλάκη πέταξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας τον οποίο κάλεσε να μην γίνει δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας. Κατά την ομιλία του, στο κλείσιμο του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε σίγουρος για την νίκη στις εκλογές, όποτε στηθούν αυτές.

Παράλληλα τόνισε πως όσο καθυστερούν οι εκλογές «τόσο απομακρύνεται η δυνατότητα αξιοπρεπούς ήττας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Η αναφορά στα 5+1 σημεία

Σίγουρος ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρεαλικό και δεν είναι παροχολογία εμφανίστηκε στο κλείσιμο του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. Τόνισε πως «υπάρχει εναλλακτική στον κατήφορο για να ανασάνει η κοινωνία. «Την επόμενη μέρα νικητές θα είναι οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, η νέα γενιά τόνισε.

Συμπλήρωσε πως οι 5+1 δεσμεύσεις μας δεν είναι σοσιαλισμός αλλά ανάγκη για να αποφευχθεί η βαρβαρότητα. Στην επιλογή για το πότε θα στηθούν κάλπες, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η νίκη είναι σίγουρη. «Όσο καθυστερεί ο κ. Μητσοτάκης χάνει την ευκαιρία για αξιοπρεπεί ήττα».

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, πέταξε το γάντι στον πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας πως «Οι προοδευτικές δυνάμεις, αν δεν ανοίξουν τα χαρτιά τους για τις 5+1 προγραμματικες δεσμεύσεις μας, να δεσμευθούν πως δεν θα γίνουν δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης».

Το μήνυμα του Συνεδρίου

Για το μήνυμα που αφήνει το Συνέδριο ανέφερε «Το Συνέδριό μας έστειλε ήδη ένα ισχυρό μήνυμα από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα: Υπάρχει εναλλακτική στον κατήφορο. Υπάρχει σχέδιο για να ανασάνει η κοινωνία. Υπάρχει ελπίδα για να στηριχτεί η χώρα. Το μήνυμα είναι: Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε. Να αναλάβουμε την ευθύνη της πολιτικής αλλαγής, της προοδευτικής διακυβέρνησης. Το μήνυμα είναι: Αλλάζουμε για να αλλάξουμε τη χώρα».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις αποφάσεις του Συνεδρίου λέγοντας: Με το Συνέδριό μας και τις αποφάσεις μας ξεκινά μια νέα εποχή για το κόμμα μας, για την Αριστερά, για τη προοδευτική παράταξη αλλά και για το αύριο της χώρας, για τη πολιτική αλλαγή και τη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος. Το Συνέδριό μας ανοίγει το δρόμο για έναν ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία πιο μαζικό, πιο ισχυρό, πιο δημοκρατικό αλλά και πιο ενωμένο. Σήμερα σε αυτό εδώ το γήπεδο δεν υπάρχουν ηττημένοι. Υπάρχουν μόνο νικητές».

Επίθεση σε Μητσοτάκη

«Οι ηττημένοι δεν βρίσκονται σε αυτήν την αρένα, αλλά υπάρχουν. Και έσπευσαν τούτες τις μέρες να δείξουν με όλους τους τρόπους τον εκνευρισμό τους, τον φόβο που τους διακατέχει. Στα τηλεοπτικά στούντιο, στα πρωτοσέλιδά τους, στη προπαγάνδα τους. Έσπευσαν λοιπόν όλοι αυτοί, με πρώτο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να χαρακτηρίσουν τις δεσμεύσεις μας, τα 5+1 σημεία για να ανασάνει η κοινωνία και ο λαός, παροχολογία και λεφτόδεντρα. Ποιοι, αυτοί που ποτίζουν κάθε μέρα τα κλεπτόδεντρα της αισχροκέρδειας;» τόνισε, εξαπολύοντας βέλη προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «προπαγανδιστικό μηχανισμό» που όμως «δεν έβαλε μυαλό από το 2014-2015. Ξέρετε, υπάρχει ένα σημείο καμπής που όσο προπαγάνδα και τοξική επίθεση και να κάνεις σε κάποιον, τόσο τον ευνοείς» Νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία έχει περάσει πια αυτό το σημείο καμπής. Συνεπώς συνεχίστε το πόλεμο. Συνεχίστε τις επιθέσεις. Συνεχίστε τις διαστρεβλώσεις και τη δολοφονία χαρακτήρα».

Πρόταση για ισόποση εκλογή ανδρών και γυναικών στην Κεντρική Επιτροπή

Τέλος, από το βήμα του συνεδρίου κάλεσε τα μέλη του κόμματος να στηρίξουν την ισόποση εκλογή μελών στη Κεντρική Επιτροπή ενώ, υποσχέθηκε πως στην επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει ισομερής κατανομή σε κυβερνητικούς θώκους ανδρών και γυναικών.

Δείτε την Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:

{https://www.youtube.com/watch?v=Yex5VTivLr8&ab_channel=%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91%28%CE%95%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B7%CE%A3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1%29}