Πολιτική

Κασσελάκης: Τέλος το άλλοθι του 41%, ο κόσμος μου έδωσε ξεκάθαρα χρόνο

Κασσελάκης: Τέλος το άλλοθι του 41%, ο κόσμος μου έδωσε ξεκάθαρα χρόνο Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
«Καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από 23% σε 13%», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 2024.

«Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πρώτο σχόλιο για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών 2024, ενώ δήλωσε ότι ο κόσμος του έδωσε «ξεκάθαρα» χρόνο για να χτίσει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

«Είμαστε ένα κόμμα που έχει περάσει από πάρα πολλά. Μετά τη διπλή οδυνηρή ήττα πέρυσι περάσαμε από δύο διασπάσεις, μία πορεία μεγάλης μεταβλητότητας, μέχρι να φτάσουμε στο μόνο ευρωψηφοδέλτιο το οποίο επέλεξε η ίδια η κοινωνία. Για αυτό πρέπει να είναι όλοι πάρα πολύ υπερήφανοι», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από 23% σε 13%. Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει, αυτό είναι μία επιλογή του ελληνικού λαού. Σε μια εκλογική διαδικασία που ανέδειξε ο πρωθυπουργός ως εθνικό διακύβευμα σταθερότητας, ο κόσμος είπε όχι υπάρχει και μια άλλη πολιτική εναλλακτική επιλογή, ανθρωποκεντρική. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για ένα κόμμα που εξελίσσεται και αλλάζει, ένα νέο άνθρωπο άγνωστο σε αυτή τη χώρα», συνέχισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν έχω τύψεις για τίποτα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο λαός μου έχει δώσει ξεκάθαρα τον χρόνο να χτίσω κυβερνητική εναλλακτική πρόταση. Ξέρω και συνειδητοποιώ απόλυτα τη σημασία αυτής της ευθύνης», πρόσθεσε. «Το κίνημα, που παρά τις αντίξοες συνθήκες άντεξε, μόνο πάνω έχει να πάει», σημείωσε.

«Κάτι δεν πάει καλά στην Ευρώπη. Δεν εμπνέει τους λαούς. Έχει γίνει ένα στυγνό διευθυντήριο και οι τέσσερις ευρωβουλευτές μας- στη θητεία που αρχίζει- θα προσπαθήσουν να προσφέρουν τα πάντα για να μπορεί να υπάρξει η Ευρώπη των πολλών, των λαών, το περιβάλλον, την οικολογία, την αμυντική αυτάρκεια και αυτονομία, να υποστηρίξουν εθνικά συμφέροντα, ειδικά όσον αφορά τους συμπατριώτες μας στην Κύπρο. Δεν μπορούν να έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά από την Ουκρανία. Και να υποστηρίξουν τους συνανθρώπους μας στην Παλαιστίνη, που δολοφονούνται δίχως να υπάρχει τέλος στη γενοκτονία», δήλωσε ακόμα ο Στέφανος Κασσελάκης.