Πολιτική

Ανδρουλάκης: Αναλαμβάνω πρωτοβουλίες με τις πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις

Ανδρουλάκης: Αναλαμβάνω πρωτοβουλίες με τις πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Βαριά ήττα της κυβέρνησης, τιμωρήθηκε η αλαζονεία, η ασυδοσία και η διαφθορά της, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προανήγγειλε ότι θα πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με τις «πραγματικές προοδευτικές δυνάμεις», στο πρώτο του σχόλιο για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2024.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα αποτελεί βαριά ήττα για τη Νέα Δημοκρατία, ενώ υπογράμμισε ότι το κόμμα του για τρίτη εκλογική αναμέτρηση αύξησε τα ποσοστά του.

«Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε με δυναμισμό τη σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Θα πάρω όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με τις δημιουργικές, αλλά πάνω από όλα πραγματικές, προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας», συνέχισε.

«Η πρωτοφανής αποχή και η άνοδος της ακροδεξιάς είναι τα δύο ισχυρά μηνύματα της κάλπης. Αποδεικνύεται ότι μία μεγάλη μερίδα του κόσμου νιώθει ότι το πολιτικό σύστημα του έχει γυρίσει την πλάτη και σήμερα γύρισε τη δική του. Ως νέος πολιτικός, δεν συμβιβάζομαι με μία τέτοια αρνητική εξέλιξη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η ισχυρή στροφή στην ακροδεξιά και τον ανορθολογισμό πρέπει «να μας προβληματίσει και ιδιαίτερα την κυβέρνηση που τα εξέθρεψε, υποβαθμίζοντας συστηματικά το κράτος δικαίου, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη», υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα «βαριά ήττα» για την κυβέρνηση. «Αποδοκιμάστηκε η περιφρόνηση που επιδεικνύει σε πολύ μεγάλα ανοιχτά ζητήματα, όπως η στεγαστική κρίση, το ΕΣΥ και το κόστος ζωής. Τιμωρήθηκε η αλαζονεία, η ασυδοσία και η διαφθορά της», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές 2024, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «σε τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση σε ένα χρόνο αυξήσαμε σταθερά τα ποσοστά μας πολύ πάνω από τις ευρωεκλογές 2024». Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έσπασε τη «γαλάζια κυριαρχία» στον χάρτη, «πρασινίζοντας» δύο νομούς στην Κρήτη. Επίσης, έκανε αναφορά στο γεγονός ότι το κόμμα του είναι δεύτερη δύναμη σε 19 νομούς.

«Υπάρχει μια μεγάλη ασυμμετρία μεταξύ περιφέρειας και Αθήνας», αναγνώρισε. «Έχουμε χρέος να το αντιμετωπίσουμε άμεσα, να το ανατρέψουμε με πολιτικούς και οργανωτικούς όρους», συμπλήρωσε.