Πολιτική

Γκρίνια και απογοήτευση στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση Κασσελάκη

Γκρίνια και απογοήτευση στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση Κασσελάκη Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Θα γίνει το ίδιο λάθος του 2019», λένε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Γκρίνια και απογοήτευση επικρατεί σε μεγάλο μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας της λήξης της συνεδρίασης του Οργάνου και της αποχώρησης του Στέφανου Κασσελάκη, αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας του.

Μάλιστα, η δυσαρέσκεια δεν εντοπίζεται μόνο σε βουλευτές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αλλά και σε αυτούς του Κασσελακικού στρατοπέδου.

«Τι ήρθαμε να κάνουμε», «διαρκής συνεδρίαση»

«Τι ήρθαμε να κάνουμε», διερωτήθηκαν πολλοί, επισημαίνοντας ότι δεν αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου θα μετέβαινε στο Mega για να δώσει συνέντευξη, δεδομένου ότι θα μπορούσε να έχει οριστεί άλλη μέρα για τη συνεδρίαση της ΚΟ.

«Διαρκής η συνεδρίαση μας», σχολίαζαν άλλοι σε ειρωνικό τόνο την εξαγγελία ότι θα γίνει νέα σύγκληση του οργάνου κάπου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες οι επικρίσεις ήταν πολύ πιο οξείες.

Ανησυχία ότι δεν θα γίνει συγκροτημένη ερμηνεία του αποτελέσματος

Πάντως, πέρα από το γεγονός της ένδειξης μη σεβασμού προς του βουλευτές, αρκετοί επισημαίνουν έναν ουσιαστικότερο, ίσως, λόγο ανησυχίας για την πορεία της Κουμουνδούρου. Και αυτός δεν άλλος, από τον κίνδυνο να μη γίνει καμία συγκροτημένη ερμηνεία του αποτελέσματος, με πολλούς να διαφωνούν με την «γλυκανάλατη», όπως τη χαρακτηρίζουν, προσέγγιση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε ούτε κακά ούτε καλά και το σημαντικό είναι ότι έπαθε μεγάλη ζημιά η ΝΔ.

«Θα ξαναγίνει το ίδιο λάθος του 2019», αναφέρουν χαρακτηριστικά κάποιοι βουλευτές, επισημαίνοντας και το γεγονός ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνεδρίαση ούτε των οργάνων του κόμματος, ιδίως της Πολιτικής Γραμματείας.