Ελλάδα

Απόστολος Λύτρας: Ουδέποτε «επινόησα» το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου από την σκάλα

Απόστολος Λύτρας: Ουδέποτε «επινόησα» το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου από την σκάλα
Ο Απόστολος Λύτρας με ανακοίνωσή του τοποθετείται εκ νέου για τον ξυλοδαρμό της συζύγού του. Λέει ότι... αντιλαμβάνεται την οργή του κόσμου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας αναφέρει μεταξύ άλλων πως «ποτέ δεν «επινόησα» το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου από την σκάλα, την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια (παρά την διαφωνία μου), για την προστασία των παιδιών μας»

Aναλυτικά η ανακοίνωση του Απόστολου Λύτρα

Από την πρώτη στιγμή, που βρέθηκα ενώπιον της Δικαιοσύνης, ζήτησα συγγνώμη για την καταδικαστέα πράξη μου και υποσχέθηκα, στην σύζυγό μου και στα παιδιά μου, να αποτανθώ σε ειδικό συμβουλευτικό κέντρο, ώστε να καταλάβω τί είναι αυτό που με εξώθησε σε αυτή την φρικτή συμπεριφορά.

Αντιλαμβάνομαι την οργή ολου του κοσμου που επί μήνες με παρακολουθούσαν να μιλώ ως υπέρμαχος της καταδίκης κάθε μορφής βίας και, τώρα, με βλέπουν ως θύτη αυτής της ίδιας βίας που καταδίκαζα... Δυστυχώς, ο δημόσιος λόγος σε εκτοξεύει ψηλά με θόρυβο, αλλά σε γκρεμίζει σε μια στιγμή με κρότο...

Όπως υποσχέθηκα, ήδη ξεκίνησα συμβουλευτικό - θεραπευτικό πρόγραμμα και θα τηρήσω μέχρι κεραίας την υπόσχεσή μου να επανορθώσω (όσο αυτό γίνεται) αυτό που έκανα.
Θα ήθελα, μόνον, να τονίσω τα εξής:

α) ουδέποτε άσκησα την οποιαδήποτε μορφής βία, λεκτική ή σωματική, στην σύζυγό μου. Αυτό, δεν αναιρεί την απαξία της πράξης μου, πλην όμως σας παρακαλώ να μην αναπαράγονται ψευδείς "ειδήσεις" για δήθεν "άλλες" πράξεις που δήθεν "τέλεσα". 

β) Εκτός από εμένα, που δικαίως δέχομαι όλη αυτή την κριτική, υπάρχουν και 3 ανήλικα παιδιά, που τις τελευταίες ημέρες ζουν μια κόλαση. Η ευθύνη δεν είναι οικογενειακή και η κάθε μορφής επίθεση στο διαδίκτυο, σε βάρος μου, δεν είναι δυνατόν να μετακυλίεται σε μικρά παιδιά, λόγω του επωνύμου τους.

Θα τεθώ ενώπιον του φυσικού μου Δικαστή, θα δικαστώ και θα αποδεχθώ την τιμωρία που δικαίως θα μου επιβληθεί. Παρακαλώ, όμως, να μην γίνει αυτή η δίκη μέσα από οθόνες, ανώνυμα σχόλια μίσους κλπ.

Θα ήθελα, τέλος, να επισημάνω ότι ποτέ δεν «επινόησα» το αφήγημα ότι δήθεν έπεσε η σύζυγός μου από την σκάλα, την εκδοχή αυτή την επέλεξε η ίδια (παρά την διαφωνία μου), για την προστασία των παιδιών μας, διότι αρχικά θεώρησε ότι έτσι θα τα προστατεύσει από την αρνητική δημοσιότητα . Σε κάθε περίπτωση , σέβομαι και υποκλίνομαι στην απόφασή της να καταθέσει τι ακριβώς συνεβη.

Εν τω μεταξύ, νέα στοιχεία και βίντεο ντοκουμέντο της σύλληψης βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην υπόθεση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα που ξυλοκόπησε την 37χρονη σύζυγό του και την μετέφερε σε ιδιωτική κλινική στους Αμπελόκηπους, όπου αποκαλύφθηκε το συμβάν ενδοοικογενειακής βίας.

Από το βίντεο προκύπτει πως ο Απόστολος Λύτρας συνελήφθη επί τόπου, στο νοσοκομείο, μετά την καταγγελία του γιατρού και οδηγήθηκε με το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Συγκλονίζει η κατάθεση της συζύγου του Λύτρα για τον ξυλοδαρμό

Τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του Απόστολου Λύτρα, περιέγραψε στην κατάθεσή της η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου, Σοφία Πολυζωγοπούλου, η οποία, σε καθεστώς τρόμου, τον παρακαλούσε να σταματήσει και να την πάει σε ένα νοσοκομείο, όπως λέει.

Αποσπάσματα για όσα κατέθεσε η σύζυγος του Απ. Λύτρα για τον ξυλοδαρμό της φέρνει στο φως η ΕΡΤ. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ: «Αρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου που είχε χώρο σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο έχοντας τα χέρια του σε γροθιά. Σημειωτέον ότι όλη αυτή την ώρα μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι.

Αναλυτικά η κατάθεσή της

«Γύρω στις 23.30 λογομαχήσαμε για μια ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα γιατί εγώ κοίταζα το κινητό μου και ο σύζυγός μου δεν ξέρω τι θεώρησε πάντως μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας. Η αλήθεια είναι ότι εγώ μιλούσα με την αδερφή μου στην οποία είχα αφήσει το παιδί μου για να βγούμε και η οποία μου έστελνε βιντεάκια με την μικρή μου. Μου ζήτησε επιτακτικά να φύγουμε αλλιώς θα έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί.

Άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου που είχε χώρο σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο έχοντας τα χέρια του σε γροθιά.

Σημειωτέον ότι όλη αυτή την ώρα μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι.

Με οδήγησε στο σπίτι. Εγώ όταν μπήκα μέσα με όσες δυνάμεις είχα γιατί ζαλιζόμουν πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη του είπα ότι πάω να πλυθώ. Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο προκειμένου να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην αστυνομία με πρόλαβε και το πήρε αυτός και συνέχιζε να κρατάει το κινητό μου.

Μπήκαμε μαζί στην είσοδο της Ευρωκλινικής. Είπα ότι θέλω να με δει γιατρός στα επείγοντα επειδή έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία… Όπως πράγματι και έγινε.

Τον Οκτώβρη του είχα ζητήσει να χωρίσουμε αλλά δεν ήταν βίαιος παρότι ήταν δύσκολος ως χαρακτήρας».