Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Με Έκθεση η πρεμιέρα για τα ΓΕΛ - Κενό με τις Ευρωεκλογές

Πανελλήνιες 2024: Με Έκθεση η πρεμιέρα για τα ΓΕΛ - Κενό με τις Ευρωεκλογές
Πώς οι Ευρωεκλογές επηρεάζουν τη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024, τι αλλάζει στο πρόγραμμα των εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Με το μάθημα της Έκθεσης όπως κάθε χρονιά κάνουν σήμερα πρεμιέρα οι Πανελλήνιες 2024 για τα ΓΕΛ.  Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εξετάσεων που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, οι Πανελλήνιες 2024 για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων της χώρας ξεκινούν σήμερα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Έκθεση). 

Υπενθυμίζεται ότι στις φετινές Πανελλαδικές θα χρησιμοποιηθεί εκ νέου ο «κόφτης» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Ξεκινώντας παραδοσιακά με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα ολοκληρώσουν τον κύκλο των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων στις 12 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 8:30 π.μ., αλλά οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8:00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. 

Χθες, την αρχή έκαναν οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, ενώ η διαδικασία των Πανελλαδικών θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου, οπότε και θα έχουν εξεταστεί όλα τα ειδικά μαθήματα με τελευταίο τα Ιταλικά.

Πανελλήνιες 2024: Τo κενό στις εξετάσεις λόγω Eυρωεκλογών

πανελληνιεσ 2024 ευρωεκλογεσ

Οι φετινές Πανελλήνιες έχουν μια ιδιαιτερότητα ως προς το πρόγραμμα της εξέτασης καθώς οι μαθητές τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ θα έχουν μια μικρή ανάπαυλα από την εξεταστική διαδικασία λόγω Ευρωεκλογών 2024. Η ανάδειξη των ευρωβουλευτών που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο για τα επόμενα πέντε χρόνια και θα προκύψει μέσω της διαδικασίας των Ευρωεκλογών 2024 που είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 9 Ιουνίου. Η εκλογική αυτή τη διαδικασία αυτόματα θα χαρίσει μια αποχή δύο ημερών από τις Πανελλήνιες 2024. Στα ΓΕΛ οι μαθητές θα εξεταστούν στις 6 Ιουνίου και θα δώσουν το επόμενο μάθημα στις 12 Ιουνίου ενώ οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα δώσουν μάθημα στις 5 Ιουνίου και εν συνεχεία στις 11 Ιουνίου.