Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Στα Ισπανικά εξετάζονται οι υποψήφιοι, δείτε τα σημερινά θέματα

Πανελλήνιες 2024: Στα Ισπανικά εξετάζονται οι υποψήφιοι, δείτε τα σημερινά θέματα
Πανελλήνιες 2024: Συνέχεια σήμερα Πέμπτη με Ισπανικά για τους υποψηφίους, δείτε πρώτοι τα θέματα της εξέτασης

Οι μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σήμερα εξετάζονται στα Ισπανικά στο πλαίσιο των Πανελληνίων 2024. Η εξέταση του μαθήματος των Ισπανικών είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 8:30 με τους υποψήφιους να πρέπει να προσέλθουν το αργότερο μέχρι τις 8 στα εξεταστικά κέντρα. 

Δείτε πρώτοι τα σημερινά θέματα της εξέτασης στα «Ισπανικά» 

Η ανακοίνωση των θεμάτων στα οποία κλήθηκαν να εξεταστούν οι υποψήφιοι, θα γίνει μετά τις 10:00 από την σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και ταυτόχρονα θα δημοσιευθούν από το Dnews.

Mπορείτε να δείτε τα σημερινά θέματα στα Ισπανικά εδώ

Εξεταστικά Κέντρα Ειδικού Μαθήματος ξένης γλώσσας «Ισπανικά»

α) Οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, θα εξεταστούν στην ΑΘΗΝΑ, και στα εξής Εξεταστικά Κέντρα ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους:

1. Στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Πειραιά (Μαυρομιχάλη 14, Πειραιάς, Τ.Κ. 18545), όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Α έως και Λ.

2. Στο Ε.Κ. του Προτύπου Γενικού Λυκείου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά (Σωτήρος Διός 17, Πειραιάς, Τ.Κ. 18535) όσοι το επώνυμό τους αρχίζει από Μ έως και Ω.

β) Όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ), Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα εξεταστούν στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στο Ε.Κ. του 31ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (Αναξιμάνδρου 79, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54250).

γ) Όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης θα εξεταστούν στο ΡΕΘΥΜΝΟ στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου (Λ. Κουντουριώτη 1, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132).

δ) Όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας καθώς και σε Λύκεια των Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας και Δ.Δ.Ε. Ζακύνθου θα εξεταστούν στην ΠΑΤΡΑ στο Ε.Κ. του 13ου Γενικού Λυκείου Πατρών (Κανακάρη 58, Πάτρα, Τ.Κ. 26221).

ε) Όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα εξεταστούν στη ΛΑΡΙΣΑ, στο Ε.Κ. του 5ου Γενικού Λυκείου Λάρισας (Ιουστινιανού και Κομνηνών, Λάρισα, Τ.Κ.41223).

στ) Όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου καθώς και σε Λύκεια των Δ.Δ.Ε. Γρεβενών, Δ.Δ.Ε. Κερκύρας και Δ.Δ.Ε. Λευκάδας θα εξεταστούν στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ στο Ε.Κ. του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων (Τέρμα Δωδώνης , Ιωάννινα, Τ.Κ. 45221).

Πανελλήνιες 2024: Στις 28 Ιουνίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τις επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες μπαίνει την Παρασκευή 28 Ιουνίου οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μεσημέρι της Παρασκευής μετά τις 13:00 αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των βαθμολογικών επιδόσεων των μαθητών. Ο προγραμματισμός του Υπουργείου Παιδείας προβλέπει ότι οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες θα αποσταλούν στα Λύκεια όλης της χώρας μέχρι το πρωί της ίδιας μέρας όπου και θα αναρτηθούν σε εμφανές σημείο της σχολικής μονάδας προς ενημέρωση υποψηφίων, γονέων και κηδεμόνων.

Υποσημείωση, ενόσω η διαδικασία των Πανελληνίων 2024 είναι σε εξέλιξη για τα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα, οι υποψήφιοι θα λάβουν γνώση μόνο για τις βαθμολογίες των γενικών εξετάσεων καθώς αυτές για τα Ειδικά Μαθήματα αναμένεται να ανακοινωθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου με επικρατέστερη ημέρα να θεωρείται η Παρασκευή 5 Ιουλίου. Παράλληλα, η ανακοίνωση των Βάσεων 2024 όπως όλα δείχνουν δρομολογείται για την Παρασκευή 26 Ιουλίου.