Πολιτική

Υποκλοπές: Κόντρα στη Βουλή για το πόρισμα του Αρείου Πάγου - «Η χώρα είναι με τη βούλα μπανανία», λέει ο Ηλιόπουλος

Υποκλοπές: Κόντρα στη Βουλή για το πόρισμα του Αρείου Πάγου - «Η χώρα είναι με τη βούλα μπανανία», λέει ο Ηλιόπουλος
Σφοδρή αντιπαράθεση έχει πυροδοτήσει στη Βουλή το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές και ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια διεξάγεται ήδη σε κλίμα ένταση, λόγω της αντιπαράθεσης για το νομοσχέδιο της Ψυχικής Υγείας.

Με βάση αυτό το πόρισμα, η χώρα πλέον είναι με τη βούλα παιδική χαρά του οργανωμένου εγκλήματος. Είναι με τη βούλα μπανανία», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος από την Νέα Αριστερά, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση η οποία όπως είπε, «πουλάει τρέλα» και «θα κρύβεται από εδώ και εμπρός πίσω από το πόρισμα».

«27 κοινοί στόχοι και έχετε το θράσος να έρχεστε εδώ και να μιλάτε για σύμπτωση», είπε ο κ. Ηλιόπουλος για όσους παρακολουθήθηκαν και από την ΕΥΠ και από το predator, για να καταλήξει διατυπώνοντας την απορία του, αν «είναι ανίκανη και επικίνδυνη η κυβέρνηση γιατί κάποιος ιδιώτης ήξερε τον σχεδιασμό της ΕΥΠ», ή «αδίστακτη και οργάνωσε ένα κοινό κέντρο παρακολουθήσεων».

«Ο κ. Μητσοτάκης, συνειδητά και ακούραστα οικοδομεί καθεστώς. Το καθεστώς αυτό έχει πολιτικές και οικονομικές στοχεύσεις. Έχετε παραβιάσει κάθε κανόνα κράτους δικαίου. Τα καθεστώτα πέφτουν. Όταν θα πέσει το καθεστώς Μητοστάκη οι ευθύνες θα αφορούν αυτούς που συντόνισαν το κέντρο και αυτούς όμως που συναίνεσαν στην ύπαρξη αυτού του εγκληματικού κέντρου», πρόσθεσε.

{https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/videos/1992672534483486/?rdid=ivqSai5zVBlHreG9}

Αυτές οι αναφορές του κ. Ηλιόπουλου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τόνισε πως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς «δενμπορεί να λέει ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έκανε το χατίρι στην κυβέρνηση για να συγκαλύψει την υπόθεση. Θα τρελαθούμε εδώ».

«Δεν ξέρω εάν έχετε συναίσθηση, αλλά όσα είπατε είναι η πλήρης αμφισβήτηση του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας στην Ελλάδα», επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι της ΝΔ θα έπρεπε να πουν συγνώμη στον Γρηγόρη Δημητριάδη που συκοφαντήθηκε, όπως υποστήριξε.

«Εφόσον τα έκανε όλα σωστά θα πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να του ζητήσει συγνώμη και να τον επαναφέρει. Εάν ήταν νόμιμες οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ να προσλάβει και πάλι και τον κ. Κοντολέοντα», σχολίασε τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας, παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος.

Ωστόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε και απευθυνόμενος στον Νάσο Ηλιόπουλο, είπε πως θα ήθελε να είναι «κάτι σαν τον Μαδούρο που κάνει νοθεία για να κερδίσει εκλογές εσείς στην Νέα Αριστερά. Άλλο η εκτελεστική εξουσία, άλλο η δικαστική. Εάν αμφισβητείτε το πόρισμα της ελληνικής Δικαιοσύνης, αμφισβητείτε την αστική δημοκρατία».

«Δεν παίρνω κουβέντα πίσω από ό,τι είπα. Τη Δημοκρατία τη διαλύει η παράταξη σας. 27 στόχοι λέτε ότι είναι σύμπτωση που αν ήταν το επιχείρημά σας, θα έπρεπε να πείτε ότι όποιος έχει την ευθύνη της ΕΥΠ έπρεπε να πάει σπίτι του. Είστε υπόλογοι γιατί οργανώσατε κοινό ενιαίο εγκληματικό κέντρο παρακολουθήσεων», είπε παίρνοντας το λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος, καταλογίζοντας στον Άδωνι Γεωργιάδη κυβιστήσεις.

«Επειδή λέτε για ιδεολογία, σας θυμάμαι στην πλατεία των αγανακτισμένων με τις κρεμάλες. Το να κάνετε εσείς εμένα μαθήματα κωλοτουμπας, πάει πολύ. Από την πλατεία των αγανακτισμένων, στην αγκαλιά της Μέρκελ», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.